Privacy Policy

Geisha hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. In deze privacy policy willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met persoonsgegevens. Wij gebruiken persoonsgegevens om onze diensten en ons aanbod op geishafashion.eu en social media kanalen te optimaliseren. Wij verzamelen gegevens wanneer dit noodzakelijk is om een dienst te kunnen leveren, wanneer jij jouw gegevens met ons hebt gedeeld en ons hiervoor toestemming hebt gegeven, of wanneer wetgeving ons hiertoe verplicht.

Wij doen er alles aan om jouw privacy te waarborgen en gaan daarom zorgvuldig om met persoonsgegevens. Geisha houdt zich in alle gevallen aan de toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevens (AVG). Dit brengt met zich mee dat wij in ieder geval:

Jouw persoonsgegevens verwerken in overeenstemming met het doel waarvoor deze zijn verstrekt;
  • De verwerking van jouw persoonsgegevens beperkt is tot enkel die gegevens welke minimaal nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt;
  • Vragen om jouw uitdrukkelijke toestemming als wij nieuwe gegevens toevoegen aan ons systeem. Hiervoor nemen wij passende technische en organisatorische maatregelen zodat de beveiliging van jouw persoonsgegevens gewaarborgd is;
  • Geen persoonsgegevens doorgeven aan andere partijen, tenzij dit nodig is voor uitvoering van de doeleinden waarvoor ze zijn verstrekt;
  • Op de hoogte zijn van jouw rechten omtrent jouw persoonsgegevens, jou hierop willen wijzen en deze respecteren;
  • Alle door ons ontvangen e-mail met daarin persoonlijke gegevens, in behandeling wordt genomen en op correcte wijze wordt verwerkt.

1. Doeleinden persoonsgegevens
Wij verzamelen diverse soorten persoonsgegevens voor verschillende doeleinden. Dit doen wij, zodat jij met plezier en gemak gebruik kunt maken van onze online diensten.

In de volgende noodzakelijke gevallen zullen wij jouw gegevens moeten verwerken om onze diensten zo goed mogelijk uit te kunnen voeren:
  • Wanneer dit noodzakelijk is om een dienst te kunnen leveren, bijvoorbeeld in het kader van aankopen en leveringen van bestellingen via onze webshop;
  • Wanneer wetgeving ons verplicht om jouw gegevens op te vragen en te verwerken.
  • Wanneer jij jouw gegevens met ons hebt gedeeld en ons hiervoor de toestemming hebt gegeven, bijvoorbeeld in de volgende gevallen:
    • Aanmelding (account) op onze webshop om het gebruik te vergemakkelijken;
    • Het opslaan van jouw instellingen om het gebruik van onze diensten zo prettig mogelijk voor jou te maken;
    • Inschrijving van onze e-mailnieuwsbrieven; 
    • Lidmaatschap van onze online gemeenschappen (social media kanalen). 
Afhankelijk van wat je met ons deelt, kunnen wij de persoonsgegevens o.a. gebruiken voor de volgende doeleinden:
  • Het versturen van aanbiedingen per e-mail;
  • Marketingkennis (klantonderzoek), verbetering en optimalisatie van onze diensten;
  • Gerichte marketingcampagnes en/of samenwerkingen met derde partijen om acties te ontwikkelen die aansluiten bij jouw interesses;
  • Voor telefonisch contact opnemen bij retourneren van producten door customer service. Afhankelijk van wat je vraag is, kunnen wij informatie opvragen omtrent jouw bestelling zoals een ordernummer. In het geval van een terug storting hebben wij jouw naam en rekeningnummer nodig. Het e-mailadres en/of telefoonnummer registreren wij om contact op te nemen over jouw vraag, klacht, bestelling en/of retouren.
Afhankelijk van wat je met ons deelt, kunnen wij de volgende persoonsgegevens opslaan en verwerken:
  • Voor- en achternaam
  • E-mailadres
  • Telefoonnummer
  • Geslacht
  • Geboortedatum
  • Betaalgegevens
  • Kleur en Kledingmaat
  • Informatie omtrent jouw online activiteiten op onze dienstverlening
  • Adresgegevens (land, postcode, huisnummer, straat, plaats)
  • Bankgegevens
  • Als je member bent, het bijhouden van jouw puntensaldo
Goed om te weten dat wij gebruikmaken van een beveiligde SSL-verbinding wanneer je een bestelling plaatst op onze webshop. De kleur en maat van jouw bestelling registreren wij niet alleen om je het juiste product te bezorgen, maar ook voor marketingdoeleinden. Jouw naam, (bezorg)adres en betaalgegevens zijn noodzakelijk voor het verwerken en bezorgen van jouw bestelling. Jouw geslacht verwerken wij uitsluitend om je persoonlijk te kunnen adresseren. Indien je daar zelf toegang voor hebt gegeven, gebruiken wij jouw geboortedatum om jou op je verjaardag een e-mail te sturen met een verjaardagsactie of –korting. Het e-mailadres en telefoonnummer gebruiken wij om je te informeren over jouw bestelling. Als je ons toestemming hebt gegeven, sturen wij je ook periodiek een nieuwbrief toe per e-mail.

2. Aanpassen persoonsgegevens

Je kunt jouw gegevens altijd via onze webshop aanpassen. Mocht je hier problemen mee ondervinden, neem dan contact op met customer service. Als je je wilt afmelden voor onze nieuwsbrief kan je dat doen door onderaan onze nieuwsbrief op ‘Afmelden’ te klikken. Je ontvangt dan onze nieuwsbrief niet meer, tenzij je jezelf opnieuw aanmeldt.

3. Social media
Geisha maakt gebruik van diverse social media kanalen. Deze kanalen gebruiken wij voor contact met onze klanten en diverse marketingdoeleinden. Op een aantal social media kanalen kunnen wij bepaalde persoonsgegevens inzien. De volgende social media kanalen zijn bij ons in gebruik:
Facebook
Instagram

Deze persoonsgegevens slaan wij niet op en we zijn hier ook niet verantwoordelijk voor. Je bepaalt zelf wat je met ons deelt. Je kunt zelf jouw gegevens in de privacyinstellingen van het betreffende social media platform aanpassen. Bij het gebruik van deze platformen ben je niet aan onze privacy policy gebonden, maar aan die van het social media platform.

4. Automatische verzamelen van gegevens
Wij verzamelen automatisch gegevens als je gebruik maakt van onze website en social media kanalen. Als je gebruik maakt van een van deze online diensten, dan kunnen wij gegevens opslaan die al dan niet direct tot jou herleidbaar zijn, namelijk:
  • IP adres
  • Domeinen van andere sites die je hebt bezocht om op onze websites te komen
  • Jouw gebruikte browser en versie
  • Informatie m.b.t. pagina’s die je bezoekt op onze website zoals datum, tijdstip, duur van je bezoek, bezochte pagina’s binnen onze webshop en informatie betreffende het gebruik van bezochte pagina’s.
Het IP adres gebruiken wij om het aantal bezoekers vast te stellen. De overige gegevens gebruiken wij om onze dienstverlening te verbeteren en te optimaliseren.

5. Delen van jouw gegevens met dienstverleners en derde partijen
Geisha is gebonden aan de Nederlandse wetgeving omtrent het delen van persoonsgegevens met dienstverleners en derde partijen.
Wij delen jouw gegevens met derde partijen die een rol spelen in het uitvoeren van onze dienstverlening, denk hierbij bijvoorbeeld aan het verwerken en bezorgen van jouw online bestellingen. Daarnaast kunnen wij jouw gegevens ook uitwisselen met andere partijen die door ons zijn ingeschakeld om onze services en onze marketingactiviteiten te verbeteren. Dankzij bewerkersovereenkomsten met deze partijen kunnen wij de veiligheid van jouw persoonsgegevens waarborgen. Met alle verkregen persoonsgegevens gaan wij vertrouwelijk en met de grootste zorgvuldigheid om. Alleen persoonsgegevens die noodzakelijk zijn voor de dienstverlening en/of het marketingdoel delen wij met onze partners. Om deze gegevens niet meer tot jou te kunnen herleiden, anonimiseren wij ze waar mogelijk en vindt het delen alleen plaats via beveiligde kanalen. Zo waarborgen wij jouw privacy.

6. Vervaldatum en inzage
Jouw persoonsgegevens hebben een uiterste vervaldatum. Na 5 jaar verwijderen wij automatisch de gegevens, tenzij jij ons opnieuw toestemming geeft om deze gegevens bij te houden en te gebruiken, of tenzij het wettelijk verplicht is om gegevens langer te bewaren. Je hebt na de gegevens met ons gedeeld te hebben, te allen tijde het recht om deze gegevens in te zien, te wijzigen, over te dragen of te anonimiseren als de wet dat toelaat. Mocht je dit verzoek bij ons indienen, dan trachten wij dit te realiseren binnen 30 dagen na het verzoek. Wij nemen contact met je op als dit niet haalbaar is en verlengen deze termijn met maximaal 30 dagen.

7. Rechten
Je hebt te allen tijde het recht om toegang te krijgen tot de gegevens die wij over jou hebben verzameld (recht op inzage), je kan deze laten verbeteren, aanvullen (recht op rectificatie) of anonimiseren (recht op vergetelheid), je kan een beperking van de verwerking van gegevens vragen of je verzetten tegen geautomatiseerde besluitvorming. Indien je dit wenst, kan je vragen om jouw gegevens over te kunnen dragen aan een derde partij (recht op dataportabiliteit). Bovendien heb je het recht om te allen tijde jouw toestemming in te trekken.

Tot slot heb je steeds het recht om een klacht in te dienen bij de gegevensbeschermingsautoriteit, indien je van mening bent dat wij niet volgende zorgvuldig met jouw gegevens omgaan. Meer informatie over de AVG en jouw rechten vind je op: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl

8. Ouderlijke toestemming
Wij zijn verplicht om alleen persoonsgegevens te verwerken van minderjarigen na toestemming van ouder of voogd. Mochten wij erachter komen dat er toch persoonsgegevens van minderjarigen worden verwerkt, dan zullen wij deze gegevens binnen 30 dagen na ontdekking verwijderen tenzij wij vanuit de wet verplicht zijn deze gegevens te bewaren.

9. Cookies
Wij maken gebruik van cookies en overige technieken zoals JavaScripts op onze webshop. Cookies zijn kleine, eenvoudige tekstbestandjes die jouw computer of mobiele apparaat opslaat wanneer je gebruik maakt van onze webshop. JavaScripts zijn standaard internettechnieken die er samen met cookies voor zorgen dat een systeem informatie (JavaScripts) kan verzamelen, deze in kleine, eenvoudige tekstbestandjes (cookies) kan opslaan en vervolgens kan versturen. Je kunt zelf cookies accepteren of weigeren wanneer je op onze webshop terecht komt. Cookies gebruiken wij om jou alle functionaliteiten aan te bieden. Daarnaast maken wij het jou door middel van cookies zo makkelijk mogelijk om bijvoorbeeld een bestelling te plaatsen. Ook gebruiken wij de cookies om te analyseren voor marketingdoeleinden. Weiger je het gebruik van cookies, dan kan het zijn dat een aantal functies binnen de webshop niet beschikbaar zijn.

Cookies hebben over het algemeen een uiterste houdbaarheidsdatum en worden automatisch verwijderd wanneer ze niet meer geldig zijn. Afhankelijk van de cookie wordt het direct na de sessie verwijderd, terwijl een andere cookie een langere tijd op de computer kan worden bewaard.

Door gebruik te maken van cookies en andere technieken zorgen wij er bijvoorbeeld voor dat:
  • Het bezoek aan onze webshop makkelijker wordt
  • Je bij jouw bezoek aan onze webshop niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invullen
  • Wij jou functionaliteiten aan kunnen bieden zoals het winkelmandje
  • Wij kunnen meten hoe onze webshop wordt gebruikt en waar we deze nog kunnen verbeteren
  • Wij jou een relevantere webshop kunnen tonen door middel van personalisatie technieken zoals productaanbevelingen en het wel/niet tonen van bepaalde blokken of items op de webshop
  • Advertenties beter op jouw behoeften en interesses af te stemmen en te voorkomen dat je een bepaalde advertentie te vaak ziet.

9.1. Functionele en analytische cookies
Functionele cookies zorgen ervoor dat onze webshop correct functioneert. Met analytische cookies verzamelen wij statistieken van de gebruikers van onze webshop. Door het gebruik te meten, kunnen wij onze webshop blijven verbeteren en optimaliseren.

Voorbeelden van functionele cookies zijn:
  • Het geven van een melding bij een niet afgeronde bestelling, zodat je jouw artikelen in het winkelmandje niet kwijtraakt
  • De browserinstellingen worden opgeslagen, zodat jij onze webshop goed op een desktop, laptop, tablet of mobiel kunt bekijken
  • Inloggegevens worden opgeslagen, zodat je dit niet iedere keer hoeft in te vullen
  • Het opsporen van mogelijke misbruik of mogelijke problemen op onze webshop (opeenvolgende mislukte inlogpogingen worden geregistreerd)
Voorbeelden van analytische cookies zijn:
  • Het IP-adres, dat anoniem wordt gemaakt
  • Technische kenmerken zoals de browser die je gebruikt en de resolutie van jouw computer, tablet of mobiele scherm
  • Vanaf welke pagina je op onze webshop bent gekomen
  • Wanneer en hoe lang je onze webshop bezoekt of gebruikt
  • Of je gebruik maakt van onze functionaliteiten (het plaatsen van een bestelling)
  • Welke pagina’s je bezoekt binnen onze webshop

9.2. Advertentie cookies
Met advertentie cookies zijn wij in staat om jou (via derden) een relevante advertentie / aanbieding te kunnen tonen op het juiste moment. Met behulp van deze cookies zorgen wij er ook voor dat je niet te vaak een advertentie te zien krijgt. Wij streven er naar alleen advertenties te tonen als wij denken dat deze interessant voor jou is.

Voorbeelden van advertentie cookies:
  • Wij kunnen bijhouden welke advertenties je hebt gezien en voorkomen dat je vaker dezelfde advertenties te zien krijgt
  • Wij kunnen bijhouden hoeveel bezoekers op een betreffende advertentie klikken
  • Wij kunnen bijhouden hoeveel bestellingen plaatsvinden via een betreffende advertentie

9.3. Social media cookies
Social media cookies maken het mogelijk items en producten te delen op social media, onze pagina’s te volgen of te liken en stellen onze customer service in staat met jou te communiceren als je dat wenst. De social media cookies worden toegepast als je klikt op een social media icoontje.

Voorbeelden van social media cookies:
  • Je kunt bepaalde pagina’s delen binnen jouw social media kanaal
  • Je kunt ons merk volgen
  • Je kunt ons merk liken

10. Cookies verwijderen
Wil je jouw cookies verwijderen, dan kan dat vanuit de browser. Voor de meest gebruikte browsers zoals Internet Explorer, Google Chrome en FireFox kan je dat doen door de toestsencombinatie CTRL + SHIFT + DELETE te drukken binnen de browser. Je krijgt dan een scherm te zien waar je onder andere ook cookies kunt verwijderen.

Heb je vragen over privacy of wil je gebruik maken van jouw rechten dan kun je contact opnemen met de customer service. Wij zullen de privacy policy updaten op het moment dat er veranderingen plaatsvinden in onze dienstverlening en/of op basis van feedback van onze consumenten. Wij raden je aan om periodiek deze policy in te zien, zodat je op de hoogte blijft hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan. Indien wij belangrijke wijzigingen aanbrengen, dan lichten wij je hier over in.

Versie: 01.12.2020